המקום האחרון בו היינו רוצים למצוא גוק, שלא לומר חולדה הוא קודש הקודשים שלנו: במטבחים. החיבור בין יצור רב-מפרקי דוחה לבין ארוחת הערב שלנו הוא דיסוננס שעלול לגרום להתכווצויות קשות בקיבה ולירידת תיאבון דרסטית. לאור זאת, תארו לכם מהי החשיבות של הדברה למסעדות.
בשונה מבית פרטי, חברות מזון ומסעדות זקוקות להדברה מונעת מאסיבית. מעבר לפן האסתטי, הרי שמכרסמים כמו חולדות ועכברים הינם נשאים יעילים של מחלות שעלולות לבוא במגע עם חומרי גלם במבטח ומכאן ועד לשערורייה תברואתית – הדרך קצרה.
בנוסף, מסעדות הן בדרך כלל יצרניות של אשפה רטובה או זבל אורגני המשמשת מוקד עלייה לרגל לערב רב של מזיקים: החל בנמלים המצויות והבלתי מזיקות ועד לחולדה הנוראית. גם יונים עשויות להיות מטרה של פעולת הדברה למסעדות, היות והציפורים החביבות הללו, סמל לשלום ולאחווה, אינן עושות את צורכיהן במקום מוסדר.
אתגר חשוב איתו צריכה חברה ההדברה להתמודד בבואה למשימת הדברה למסעדות הוא שימוש בכמה שפחות חומרים כימיים. מלכודות הן כמובן הנשק המועדף היות והוא אינו דורש שימוש בחומרים כימיים שעשויים לפגוע במזון או להשאיר ניחוחות לא נעימים. בשנים האחרונות נכנסו לתמונה אמצעים אלקטרוניים ירוקים כמו מכשירים המייצרים שדות אלקטרו-מגנטיים נגד נמלים או מכשירים המפיקים גלי קול אולטרא-סוניים כנגד ציפורים ועטלפים.